Three (Indonesia) manual Setting GPRS for O2 XDA II Mini

March 15, 2008

PARAMETER
GPRS

1.Switch on your XDA II Mini, tab on the Start
2. From the drop-down menu, go to Settings
3. Tab Add a new modem connection under My Work network
4. Enter a name for the connection: 3-GPRS
5. Select a modem: Cellular Line (GPRS)
6. Tab Next
7. Enter the Access point name: 3gprs (3data kalo sekarang – ini setingan di modem saya)
8. Tab Next
9. Enter your User name: 3gprs (3data kalo sekarang – ini setingan di modem saya)
10. Enter your Password: 3gprs (3data kalo sekarang – ini setingan di modem saya)
11. Tab Finish to complete the settings
12. Tab Manage existing Connection
13. Tab Proxy Settings
14. Select the option for This network connects to the internet (the next option will be enabled)
15. Select the option for this network uses a proxy server to connect to the Internet
16. Leave Proxy server blank
17. Tab Advanced…
18. Under WAP, enter 010.004.000.010
19. Port: 3128
20. Leave the rest of the parameters blank
21. Tab ok
22. Tab Modem
23. Tab and hold on the profile, select Connect

PARAMETER
MMS

1. On the handset, tap on the Start button
2. Tap on Settings.
3. Tap on Connections.
4. Tap on the Connections Icon.
5. Tap on Add a new modem connection.
6. Enter 3mms in the Enter a name for the connection field.
7. Select Cellular Line (GPRS) in the drop down list of Select a modem.
8. Tap Next.
9. Enter 3mms in the Access point name field. Tap Next.
10.Enter 3mms in the User name field.
11.Enter 3mms in the Password field.
12.Tap Advanced.
13.Select Use server-assigned IP address. Tap OK.
14.Tap Finish.
15.Tap on Settings.
16.Tap on Messaging.

==============

[copy paste .doc file mode]

*itu gw dapet pas minta diimelin dr cs nya three… tp kok ga bisa nyambung2 yah?
parah nih….
**edit: udah bisa.. ternyata cs three dudud, salah nulis apn… geblek..

Blogged with the Flock Browser

***Karena saya sudah tidak menggunakan Three dan O2 Mini Lagi jadi dengan segala kerendahan hati saya tidak bisa menjawab pertanyaan diluar yg ada diatas.. Maaf Yah….

 Comments: 13

  1. jasminebieber

    thx infonya…. skrng pda saya bisa buat browsing…

  2. riza

    pak saya pake 3 di o2 xda IIs ko gg ke detek(noservice) knapa ya?
    please help me

  3. arie

    makanya jangan pake hp yang begono kalo ga bisa nyeting..
    ngwarnet aja………ckckckc.. pisss

  4. adt

    ko dah w coba cara aktifin o2 gabisa2 ya.

  5. aul

    klo ada settingan gprs 3 for o2 xda aja….tloong send ke mail gw y…hehe
    qroen_aulqroen@yahoo.com

  6. aul

    pak klo bwt o2 xda adja ada g?

    lo ada tlong di send ke mal gw ya….hehe=D

  7. Bonie

    pke simpati gmn bos

  8. nova

    thanks a lot

  9. citra-global

    wah terima kasih ats panduannya….
    sangat bermanfaat jadi saya tidak usah pergi ke gerai three

  10. tyan

    gmn ya pak cara aktif kan internet dengan im3..>??
    mohon bantuannya….
    thanks….

  11. B115mi

    kalo pake simpati gimana caranya ya Pak??APN nya salah??Mohon petunjuknya..Terimakasih

  12. donny

    gimana cara aktif kan internet dengan provider mentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *